Un Çorbası

Un Çorbası

Türk mutfağının klasiklerinden olan un çorbasını hiç bu haliyle tatmamıştınız. Hızlı hazırlanan, besleyici ve doyurucu içeriğiyle un çorbasının en lezzetli hali yeni tarifimizde.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

  1. Derin bir tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın, unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.
  3. Kavrulan una azar azar su ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayan çorbaya tuz ekleyin, biraz daha karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Sosu için, tereyağını kısık ateşte eritin.
  6. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine hazırladığınız tereyağı sosundan gezdirip servis edin

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa