Tuzlu Sade Çörek

SERVİS

5-6 Kişilik

HAZIRLAMA

50 Dakika

ZORLUK

Kolay

Tuzlu Sade Çörek

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
  • 8 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kefir veya ayran kıvamında yoğurt

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
2. Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu harmanlayın.
3. Soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyin. Eliniz ile kum kıvamına gelene dek birbirine yedirin.
4. Kefir veya yoğurdu ekleyin ve hafif yapışkan bir hamur elde edene dek yoğurun.
5. Unlanmış tezgaha hamuru alın ve merdane ile 1-1,5 cm kalınlığına açın.
6. Yuvarlak bir kupa veya su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin.
7. Fırın tepsisi veya kalıba alarak fırına verin.
8. Üzerleri kızarana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
9. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine fırça ile biraz tereyağ sürün ve servis edin.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa