Tavada Kolay Otlu Pişi

Tavada Kolay Otlu Pişi

Dolgun yapısı ve ağızları sulandıran tadının yanına bir de çayınızı demlediniz mi kimse size değmesin. Sahurda, kahvaltıda, 5 çayında kolayca hazırlayacağınız, hem doyurucu hem lezzetli otlu pişi tarifimiz vazgeçilmeziniz olacak.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • 3-4 dal ince doğranmış maydanoz
  • Yarım kapya biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı Söke Kepekli Un
  • Kızartmak için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Derin bir kap içerisinde yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, süt, maydanoz, kapya biber, kırmızı pul biber, tuz ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımın üzerine Söke Kepekli Un ekleyin ve yoğurun.
  3. Hamuru kızartacak olduğunuz boyutunda açın ve 8 eşit parçaya ayırın.
  4. Ve önlü arkalı kızartın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa