Tarhanalı Bulgur Köftesi

SERVİS

2-4 Kişilik

HAZIRLAMA

40 Dakika

ZORLUK

Kolay

Tarhananın besleyiciliği, bulgurun doyuruculuğu; sosuyla bütünleşen tarhanalı bulgur köftesi. Doyurucu, lezzetli ve ekonomik bu köfte yoğurtla lezzetini katladı, bu lezzeti biz onayladık şimdi sıra sizde.

Tarhanalı Bulgur Köftesi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı tarhana
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un

Sosu için;

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Nane

Hazırlanışı:

  1. Bir karıştırma kabı içerisine bulgur, tarhana ve tuzu alın, üzerine su ilave edip karıştırın.
  2. Karışımın üzerini kapatın ve suyunu çekene kadar bekletin.
  3. Beklettiğiniz karışımın üzerine soğan, un, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun.
  4. Bir tabak içerisine biraz un serpin ve elinizle köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayarak tabağa dizin, etraflarının un ile kaplanması için tabağı hafifçe sallayın.
  5. Hazırladığınız köfteleri bir tencere içerisine alın ve haşlayın.
  6. Sosu hazırlamak için yağ ve salçayı bir tavaya alın ortalama 2 dakika kavurup üzerine su ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.
  7. Haşladığınız köfteleri iyice süzün ve sosun içerisine ekleyerek bir süre daha sosla birlikte pişirin.
  8. Dilerseniz üzerine yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa