Tahinli Kuru Pasta

Tahinli Kuru Pasta

Kendine has lezzetiyle ağızınızda dağılıp gidecek ama lezzeti hep damağınızda kalacak nefis bir kuru pasta tarifiyle karşınızdayız. Tahinli kuru pastayı bir kez tadınca, her çayın yanında mutlaka arayacaksınız!

Malzemeler:

  • 500 g Söke Geleneksel Un
  • 200 g tahin
  • 200 g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker 

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Unu derin bir kaba alın, bir adet yumurtanın sarısını ayırın ve geriye kalan tüm malzemeleri kaba ekleyin.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yaparak pişirme tepsisine dizin ve üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
  5. 180°C’de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa