İçi bol malzemeli dışı çıtır çıtır bir atıştırmalık tarifiyle sizlerleyiz. Bazen geçiştirmek istediğiniz ara öğünde ana kurtarıcınız, bazen yemek saatinde ana yemeğiniz olacak bu tarif.
Stromboli
Malzemeler:
Hamuru için;
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
15 g yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 kâse yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Sosu için:
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
İçi için;
Salam
Jambon
Kaşar
Taze fesleğen
Mısır
Üzeri için;
Rende parmesan
1 adet yumurta sarısı
Susam
İnce dilimlenmiş fesleğen
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın.
Hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabı içerisine un ve diğer tüm malzemeleri alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Bir tava içerisine rendelenmiş domates, salça, kekiği alın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Mayalanan hamuru bir merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın ve kenarlarında 2 cm boşluk kalacak şekilde üzerine önce sos ardından diğer iç malzemeleri ekleyin.
Boş kalan kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve rulo şeklinde sararak pişirme kâğıdı serilmiş bir fırın tepsisine alın.
Stramboli’nin üzerine yumurta sarısı sürün ardından susam, parmesan ve fesleğen dilimleriyle süsleyip 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Peynirli Tam Buğdaylı Muffin
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Çırpma kabında yumurta, süt, zeytinyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, may ...
Devamını Oku
Tarifler
Peynirli Hamur Kızartması
Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.