Somonun en pratik hazırlanan ve en lezzetli haliyle tanışmaya hazır olun. Bu tarifimiz ile tavlayamayacağınız misafir yok, tarifimize bir şans vermeniz gönülleri fetih etmeniz için yeterli olacaktır.
Somonlu Ekler
Malzemeler:
Ekler hamuru için;
1 bardak süt
1 bardak su
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı Söke Organik Un
8 adet yumurta
İçi için;
1 paket labne
1 yemek kaşığı mayonez
1 küçük kase dereotu
Üzeri için;
Somon füme
Avokado
Dereotu
Hazırlanışı:
Hamur için un dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye alarak karıştırmaya başlayın.
Karışım kaynadıktan sonra unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra karışımın içine 8 adet yumurtayı tek tek ekleyerek iyice çırpın.
Karışımı bir krema torbası yardımıyla fırın kabına ince uzun bir şekilde sıkın.
170 derecede 35 dakika pişirin.
İç harcı için labne, mayonez ve dereotunu bir kaba alarak karıştırın.
Fırından çıkan hamurların ortalarını açarak hazırlamış olduğunuz harcı hamurların içine yine bir krema torbası ile sıkın.
Somon füme, avokado ve dereotu ile süsleyerek servis edin.