Peynirli Tam Buğdaylı Muffin

Nasıl Hazırlanır ?

Peynirli Tam Buğdaylı Muffin

Malzemeler:

  • 2 Su bardağı Söke Tam Buğday Unu
  • 3 Yumurta (orta boy)
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Su bardağı kaşar peynir
  • 1 Su bardağı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 g Kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme İçin;

  • Çörekotu
  • Susam

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Çırpma kabında yumurta, süt, zeytinyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, maydonoz ve kabartma tozunu karıştırın.
  3. Üzerine un, tuz ve karabiberide ilave edip spatula ile iyice karıştırın.
  4. Karışımı muffin kalıplarınıza kabarma payı bırakarak doldurun.
  5. Üzerlerini çörek otu ve susamla süsleyin.
  6. Fırında 30-35 dakika, üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa