Peynirli Hamur Kızartması

Nasıl Hazırlanır ?

Peynirli Hamur Kızartması

Malzemeler:

  • Söke Geleneksel Un (aldığı kadar)
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • 1 Paket instant kuru maya
  • 1 Yumurta (orta bpy)
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeker 

İç Harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.
  2. Azar azar aldığı kadar un ekleyerek elinizle yoğurun.
  3. Hamuru unlanmış tezgaha alın ve yoğurun.
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
  5. Ellerinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurdan küçük parçalar kopartarak avcunuzda düzleştirin. Hamurun ortasına peynir ve maydanoz karışımını yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde kapatıp hafif üzerine bastırın.
  6. Bu işlemi tüm hamura uygulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
  7. Servis etmeden önce kağıt havluya yerleştirip fazla yağını alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa