Peynirli Bisküvi
“Tuzlu bir şeyler istiyorum ama ne olduğunu bilmiyorum“ mu diyorsunuz ? İşte biz onun ne olduğunu bulduk! Adı peynirli bisküvi. Hem pratik hem de oldukça lezzetli tarifi aşağıya bırakıyoruz, ilk fırsatta deneyin aradığınız lezzetin bu olduğuna emin olacaksınız.
Malzemeler:
- 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
- 200 g tereyağı
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çorba kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı çörek otu
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Unu tezgah üzerine alın ve parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyerek karıştırın.
- İçerisine; tuz, toz biber, pul biber, sirke, kaşar ve yumurta sarısı ekleyerek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru üzerini nemli bir bezle öreterek 20 dakika dinlendirin ve daha sonra 3 eşit parçaya ayırın.
- Parçalara ayırdığınız hamurları yarım santim kalınlığında açın ve şekiller vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklı bir şekilde dizin.
- Pişmeye hazır olan bisküvilerinizin üzerine yumurta akı sürüp dilerseniz susam ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170°C derece fırında 20 dakika pişirin
- Piştikten sonra dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun...