Toggle navigation
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler
Unlar
Glutensiz Unlar
Ekmek Unu Karışımları
Profesyonel Unlar
Profesyonel Ekmek Miksleri
Kurabiyeler
Tarifler
Profesyonel
Medya
İnsan Kaynakları
İletişim
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Tarifler
Patatesli Börekitas
Paylaş:
SERVİS
HAZIRLAMA
ZORLUK
Patatesli Börekitas
Malzemeler:
5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
125 g tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1,5 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz
100 g rendelenmiş eski kaşar
Yarım su bardağı soğuk su
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülmesi için)
3 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı yağlı beyaz peynir
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, tereyağı, ayçiçek yağı, sirke, tuz, rendelenmiş kaşar ve soğuk suyu derin bir kap içerisine alın ve yoğurun.
Hazırlamış olduğunuz hamuru buzdolabında 3 ila 4 saat dinlendirin.
İç harç için haşlanmış patatesleri rendeleyin.
Patatesi, beyaz peyniri ve 1 adet yumurtayı bir kap içerisinde karıştırın.
Hamuru 20 eşit parçaya ayırın ve parçaları eliniz ile yuvarlayıp 15 cm çapında açın.
Hamurların bir kenarına daha iyi birleşebilmesi için yumurta sarısını sürün, ortasına hazırlamış olduğunuz patatesli harcı yerleştirin.
Hamurları yarım ay şeklinde kapatın.
Tepsi içerisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerlerine su ile seyreltilmiş yumurta sarısı karışımı sürün.
180°C'de üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Nasıl Hazırlanır ?
İZLE
Tarifler
Peynirli Hamur Kızartması
Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.
Azar azar ...
Devamını Oku
Tarifler
Otlu Peynirli Pide
Bir kaba unu boşaltın ve ortasını açın.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin.
Yoğurmaya başla ...
Devamını Oku
Tarifler
Lor Peynirli Gözleme
Unu bir kaba dökün. Tuzu ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş su ekledikten sonra hamuru yoğurun.
Üzerini örterek 15-20 dakika d ...
Devamını Oku
Tarifler
Kabaklı Börek Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
Un, tuz, karbonat ve kabart ...
Devamını Oku
Tarifler
Domatesli ve Zeytinli Çörek
Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, tuz, kabartma tozu ve sarımsak tozunu bir kapta harmanlayın.
Devamını Oku
Mesajınız Gönderildi
Kapat
Anasayfa
Mesajınız Gönderilemedi
Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.
Kapat
Anasayfa