Toggle navigation
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler
Unlar
Glutensiz Unlar
Ekmek Unu Karışımları
Profesyonel Unlar
Profesyonel Ekmek Miksleri
Kurabiyeler
Tarifler
Profesyonel
Medya
İnsan Kaynakları
İletişim
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Tarifler
Otlu Peynirli Pide
Paylaş:
Nasıl Hazırlanır ?
İZLE
Otlu Peynirli Pide
Malzemeler:
Hamuru İçin;
5 Su bardağı Söke Geleneksel Un
1 Su bardağı yoğurt
2 Yumurta (orta boy)
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 Tatlı kaşığı tuz
3/4 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı sirke
1 Paket kabartma tozu
Harcı İçin;
250 g Lor peyniri
1 Su bardağı karışık ot (maydanoz, dereotu, ıspanak vb.)
2 Yumurta beyazı
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Bir kaba unu boşaltın ve ortasını açın.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin.
Yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ekleyerek hafif yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
Bu sırada harcı hazırlayabilirsiniz.
Bir kapta lor peynirini, otları, yumurta beyazını ve pul biberi iyice harmanlayın.
Fırınınızı 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Dinlenmiş hamurunuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile oval olarak açın.
Ortasına otlu peynirli harçtan koyun. Kenarlarından içe doğru kıvırıp, köşeleri yapıştırarak pide şeklini verin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Servis yapmadan önce kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Peynirli Tam Buğdaylı Muffin
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Çırpma kabında yumurta, süt, zeytinyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, may ...
Devamını Oku
Tarifler
Peynirli Hamur Kızartması
Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.
Azar azar ...
Devamını Oku
Tarifler
Lor Peynirli Gözleme
Unu bir kaba dökün. Tuzu ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş su ekledikten sonra hamuru yoğurun.
Üzerini örterek 15-20 dakika d ...
Devamını Oku
Tarifler
Kabaklı Börek Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
Un, tuz, karbonat ve kabart ...
Devamını Oku
Tarifler
Domatesli ve Zeytinli Çörek
Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, tuz, kabartma tozu ve sarımsak tozunu bir kapta harmanlayın.
Devamını Oku
Mesajınız Gönderildi
Kapat
Anasayfa
Mesajınız Gönderilemedi
Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.
Kapat
Anasayfa