1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı kefir 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat Aldığı kadar Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı:
Un dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyerek ele biraz yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
Tezgaha bolca un serpin ve hamuru merdane yardımıyla açın.
Dilerseniz büyük bazlama olarak, dilerseniz su bardağı ile yuvarlak şekilde hamurdan alarak ısınmış ve hafif tereyağlanmış tavada önlü arkalı pişirin. Pişirme esnasında var ise tavanızın kapağını kapatın.
Afiyet olsun...
Tarifler
Peynirli Tam Buğdaylı Muffin
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Çırpma kabında yumurta, süt, zeytinyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, may ...
Devamını Oku
Tarifler
Peynirli Hamur Kızartması
Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.