Mantarlı Mac&Cheese

Nasıl Hazırlanır ?

Mantarlı Mac&Cheese

Yani parmaklarınızı yedirecek muhteşem makarna sosu ! Makarnayı sevmeyen birini düşünemiyoruz biz de daha lezzetli az zahmetli bir makarna için kolları sıvadık ama bu kadar lezzetli olabileceğini tahmin etmemiştik. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi makarna bu tarif ile sofranızda tam puan alacak.

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 su bardağı cheddar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella
  • 1 kâse mantar

Üzeri için;

  • 1/2 su bardağı rende parmesan

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın.
  2. Makarnaları bir tencere içerisine alın, tuz ekleyerek kaynatın.
  3. Bir tava içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine mantarları ekleyerek soteleyin.
  4. Sosu hazırlamak için ayrı bir tava içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyin rengi dönene kadar kavurun.
  5. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra sütü ekleyin ve topaklanma yapmaması için karıştırmaya devam edin.
  6. İyice kaynayan ve kıvam alan sosa karabiber ve tuz ekleyin, kavurma işlemini tamamlayıp karışıma peynirleri ve mantarı da ekleyerek iyice karıştırın.
  7. Derin bir karıştırma kabı içerisine haşladığınız makarnaları alın ve sosu ekleyerek makarnaları sosa bulayın.
  8. Sosla buluşturduğunuz makarnaları bir pişirme kabına aktarın ve üzerine parmesanı ekleyip önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Dilerseniz üzerine yeşil soğan veya taze nane ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa