Lor Peynirli Gözleme

Lor Peynirli Gözleme

Malzemeler:

  • 4 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1,5 Su bardağı ılık su
  • 1,5 Tatlı kaşığı tuz
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200g Lor peyniri

Hazırlanışı:

  1. Unu bir kaba dökün. Tuzu ekleyip karıştırın.
  2. Yavaş yavaş su ekledikten sonra hamuru yoğurun.
  3. Üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  4. Yoğurt ve sıvıyağı karıştırın.
  5. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Oklava yardımıyla ince gözleme hamurları açın.
  6. Fırça ile yoğurt sıvıyağ karışımını açılmış hamura sürün. Lor peynirini hamura dağıtın. Önce alt ve üstten, sonra sağ ve soldan hamuru kare haline gelecek şekilde katlayın. Hamurun yapışması için katladıkça yine yoğurt sıvıyağ karışımından sürebilirsiniz.
  7. Elinizle bastırarak hamurun katladığınız noktalarını iyice yapıştırın.
  8. Biraz sıvı yağ ile yağlanmış kızgın tavada her tarafını 2-3’er dakika pişirin. Tek tarafı pişerken üstte kalan kısmı fırça ile yağlayın. Hamurun tavaya yapışmasını önlemek için pişerken gözlemenizi tavada dairesel hareketlerle tavada gezdirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa