Hamuru dört eşit parçaya bölün. Oklava yardımıyla ince gözleme hamurları açın.
Fırça ile yoğurt sıvıyağ karışımını açılmış hamura sürün. Lor peynirini hamura dağıtın. Önce alt ve üstten, sonra sağ ve soldan hamuru kare haline gelecek şekilde katlayın. Hamurun yapışması için katladıkça yine yoğurt sıvıyağ karışımından sürebilirsiniz.
Elinizle bastırarak hamurun katladığınız noktalarını iyice yapıştırın.
Biraz sıvı yağ ile yağlanmış kızgın tavada her tarafını 2-3’er dakika pişirin. Tek tarafı pişerken üstte kalan kısmı fırça ile yağlayın. Hamurun tavaya yapışmasını önlemek için pişerken gözlemenizi tavada dairesel hareketlerle tavada gezdirin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Mayasız Bazlama
Un dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyerek ele biraz yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar y ...
Devamını Oku
Tarifler
Peynirli Tam Buğdaylı Muffin
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Çırpma kabında yumurta, süt, zeytinyağı, kaşar peynir, beyaz peynir, may ...
Devamını Oku
Tarifler
Peynirli Hamur Kızartması
Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.