Kereviz Çorbası

SERVİS

4-5 Kişilik

HAZIRLAMA

30 Dakika

ZORLUK

Orta

Kereviz Çorbası

Malzemeler:

  • 1 adet kereviz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • Kerevizin yaprakları
  • 5 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz

Servis için;

  • Karabiber
  • Maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Havuç, patates ve kerevizi küp şeklinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını da minik minik doğrayın.
  2. Bir tencere içerisine doğradığınız tüm sebzeleri ve suyu ekleyin ve sebzeler pişene kadar kaynamaya bırakın.
  3. Ayrı bir kap içerisine un, limon suyu, yumurta ve suyu ekleyip çatal yardımı ile çırpıp terbiye edin.
  4. Kaynayan çorbadan bir kepçe alın ve terbiye ettiğiniz karışıma yavaş yavaş koyup karıştırın.
  5. Terbiye edilen karşımı çorbanın içerisine ekleyip tereyağı ve tuzu da ekleyerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  6. Dilerseniz maydanoz ve karabiber ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa