Kabaklı Börek Kek

Kabaklı Börek Kek

Malzemeler:

  • 3 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 Yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı karbonat
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 Su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 Yumurta (orta boy)
  • 2 Adet kabak (orta boy ve rendelenmiş)
  • 2 Su bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
  • 1/4 Su bardağı taze soğan (ince doğranmış)

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
  3. Un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
  4. Bir çırpma kabında tereyağını iki dakika kadar çırpın. İçine birer birer yumurtaları ekleyin. Bir yandan çırparken yoğurdu ekleyin.
  5. Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyin ve çırpın.
  6. Hamur haline gelince taze soğan, kaşar peynir ve rendelediğiniz kabakları ilave edin. Spatula ile karıştırın ve karışımı kek kalıbınıza dökün.
  7. Fırında 45-50 dakika pişirin. İçi oldukça nemli börek tadında bir kek elde edeceksiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa