İtalyan Omleti

SERVİS

4-5 Kişilik

HAZIRLAMA

50 Dakika

ZORLUK

Kolay

Yaz aylarına çok yakışan sebzeye hatta çeşit çeşit peynirlere sonuna kadar doyacağınız bol malzemeli, kabarık aynı zamanda çok besleyici bir omlet düşünün. İşte yaz aylarında hafif alternatifler arayanların hayal ettiği kahvaltılık İtalyan omleti ile sıradanlıktan kurtulup damağınıza hakkettiği lezzeti vereceksiniz.

İtalyan Omleti

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yeşil soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 adet sarı kapya biber
  • 1 kase tatlı patates
  • 1 kase mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Söke Organik Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Baby ıspanak
  • Çeri domates

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tereyağını tavada eritin, sırasıyla malzemeleri ekleyerek kavurun.
  3. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra tuzu da ekleyerek karıştırın ve fırın pişirme kabına alın. Karıştırma kapı içerisinde yumurta, süt, un ve tuzu iyice çırpın ve sebzelerin üzerine dökerek birbirine yedirin.
  4. Son olarak üzerine ıspanak ve domatesleri ekleyerek önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarasıya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa