Ispanaklı Kepekli Toplar

Nasıl Hazırlanır ?

Ispanaklı Kepekli Toplar

İster çayın yanında diyetinizi bozmayacak ama sizi tok tutacak, ister meyve suyu ile enerjinize enerji katacak günün her saatine yakışan hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalığa ne dersiniz ? Kolay hazırlayabileceğiniz ıspanaklı kepekli toplar tarifimizde sizi bekliyor…

Malzemeler:

  • 500 g ıspanak
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı Söke Kepekli Un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Ispanakları kaynamış suda 5 dakika bekletin ve suyunu sıktıktan sonra ince ince doğrayın.
  3. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve üzerine doğranmış ıspanak, rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz, sarımsak, tuz ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Karışıma azar azar unu ekleyerek elinize yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurunuzdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp top haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  7. Sıcakken servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa