Fırında Kabak Mücver

Nasıl Hazırlanır ?

Fırında Kabak Mücver

Kızartma ile aranız iyi değil diye mücver lezzetinden mahrum kalmak zorunda değilsiniz. İster ana öğün ister atıştırmalık. Hem sağlıklı hem de hafif tadıyla diyet listelerinize de ekleyebileceğiniz fırında kabak mücver lezzeti tarifimizde.

Malzemeler:

  • 4 orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 adet yeşil soğan
  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un

Hazırlanışı:

  1. Kabakları soyup rendeleyin ve rendelediğiniz kabakları iyice sıkarak suyunu çıkarın.
  2. İnce doğranmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğanların üzerine rendelenmiş kabak ve yumurtaları ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Üzerine çatal yardımıyla ezilmiş beyaz peynir ve sıvıyağı da ekleyerek karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biberden oluşan tüm kuru malzemeleri harmanlayın.
  5. Kuru malzemleri diğer melzemelerin üzerine ekleyerek, iyice karıştırın.
  6. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün ve kaşık yardımıyla iyice yayın.
  7. Dilerseniz fırına vermeden susam ya da dereotuyla süsleyin.
  8. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa