Ev Yapımı Erişte

Ev Yapımı Erişte

Ev yapımı eriştelerle yapılan yemekler gibi bol vitaminlisi ve lezzetlisi yoktur her halde. Bu tarifimizde kendi eriştelerinizi kolayca yapmak için ihtiyacınız olanları bulabilirsiniz. Tarifimizi uyguladıktan sonra eriştelerle yaptığınız yemeklerdeki lezzet sırrını herkes merak edecek.

Malzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 kg Söke Geleneksel Un

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, süt ve tuzu geniş bir kasede çırpın.
  2. Ardından unu azar azar ekleyip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayrın ve üzerlerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  4. Her bir bezeyi unlanmış tezgâhta yufka şeklinde açın ve kuruması için bir süre bekletin.
  5. Kuruyan yufkaları ince ince kesin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızartın.
  6. Fırınlanan erişteleri saklama kabı ya da kavanozda muhafaza ederek uzun süre kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa