Toggle navigation
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler
Unlar
Glutensiz Unlar
Ekmek Unu Karışımları
Profesyonel Unlar
Profesyonel Ekmek Miksleri
Kurabiyeler
Tarifler
Profesyonel
Medya
İnsan Kaynakları
İletişim
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Tarifler
Ev Yapımı Erişte
Paylaş:
SERVİS
HAZIRLAMA
ZORLUK
Ev Yapımı Erişte
Malzemeler:
5 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tuz
1 kg Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı:
Yumurta, süt ve tuzu geniş bir kasede çırpın.
Ardından unu azar azar ekleyip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayrın ve üzerlerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Her bir bezeyi unlanmış tezgâhta yufka şeklinde açın ve kuruması için bir süre bekletin.
Kuruyan yufkaları ince ince kesin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızartın.
Fırınlanan erişteleri saklama kabı ya da kavanozda muhafaza ederek uzun süre kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Peynirli Hamur Kızartması
Süt ve mayayı çırpma kabına alarak maya eriyene kadar iyice çırpın, üzerine yumurta şeker ve tuzu da ilave ederek çırpın.
Azar azar ...
Devamını Oku
Tarifler
Otlu Peynirli Pide
Bir kaba unu boşaltın ve ortasını açın.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin.
Yoğurmaya başla ...
Devamını Oku
Tarifler
Lor Peynirli Gözleme
Unu bir kaba dökün. Tuzu ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş su ekledikten sonra hamuru yoğurun.
Üzerini örterek 15-20 dakika d ...
Devamını Oku
Tarifler
Kabaklı Börek Kek
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
Un, tuz, karbonat ve kabart ...
Devamını Oku
Tarifler
Domatesli ve Zeytinli Çörek
Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Un, tuz, kabartma tozu ve sarımsak tozunu bir kapta harmanlayın.
Devamını Oku
Mesajınız Gönderildi
Kapat
Anasayfa
Mesajınız Gönderilemedi
Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.
Kapat
Anasayfa