Dana Rosto

Dana Rosto

4 Kişilik – 2 Saat 20 Dakika

Büyük parça yağsız sinirsiz dana nuar eti öyle güzel hale geldi ki görenlerin ağzı sulanırken yiyenler mest oldu. Kızgın tavada mühürlediğimiz, fırında pişirdiğimiz içine soğanın, havucun suyunu çeken dana nuar eti muhteşem kıvama geldi. Tam ağzınıza laik bulduğumuz bu tarif için listeyi buraya kaydediyoruz.

Malzemeler:

  • 4 dilim dana nuar
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 4 adet orta boy havuç
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Süslemek için;

  • Kekik

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Dana nuarlara bıçak yardımıyla önlü arkalı kesikler açın.
  3. Sarımsakları ince ince dilimleyin ve kesiklerin içerisine yerleştirin.
  4. Dana nuarlara karabiber, deniz tuzu serpin ve zeytinyağında yarım saat marine edin.
  5. Marine ettiğiniz etlerin üzerine elma sirkesi gezdirin ve kızgın bir döküm tava içerisinde mühürleyin.
  6. Bir tencere içerisine doğradığınız soğanları tereyağı ile birlikte pembeleşene kadar pişirin ve ardından un ekleyip bir tur daha karıştırın.
  7. Döküm tavada mühürlediğiniz etleri ve bıraktığı yağı kavrulmuş soğanlara ekleyin.
  8. Havuç ve sıcak suyu karışıma ekleyin ve et yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  9. Yumuşayan ve suyunu çeken etleri bir fırın kabının içerisine alın.
  10. Havuçları, püre haline gelmiş soğanları ve tencerede kalan suyu ekleyin.
  11. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika soğanlarınızın üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  12. Rostoyu arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa