Çıtır Lahmacun

SERVİS

HAZIRLAMA

ZORLUK

Çıtır Lahmacun

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harçı için; 

  • 250 g dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 250°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Unu geniş bir kaba alın, orta kısmını açın, tuzu ve suyu azar azar ilave ederek toparlanana kadar hamuru yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bezeyi merdane yardımıyla istediğiniz büyüklükte ve incelikte açın.
  4. Harcı için ince ince doğradığınız malzemeleri iyice karıştırın.
  5. Açtığınız hamurların üzerine ince bir kat olacak şekilde, hazırladığınız harcı yayın.
  6. Fırın tepsisine aldığınız lahmacunları önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika kadar pişirin.
  7. Soğuduktan sonra servis edin

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa