Cheddarlı Çıtır Tavuk

Cheddarlı Çıtır Tavuk

Üstünde çedar peynirli sosu, altında çıtır çıtır tavuk lezzeti… Böyle eşsiz bir tada kim hayır diyebilir ki? Öğlen ve akşam yemekleriniz için pratik ve lezzetli bir alternatif olacak olan çedarlı çıtır tavuk çocuklarınızın da çok hoşuna gidecek.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber
  • 4 adet büyük tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Krema Sosu İçin;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı su
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz biber
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir tava içerisinde tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
  3. Kavurduğunuz un üzerine azar azar su ekleyin ve karıştırın.
  4. Karışım muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve biber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
  5. Mısır gevreklerini mutfak robotu ile küçük parçalara ayırın ve 3 farklı kâse içerisine süt, çedar peynir ve mısır gevreğini alın.
  6. Mısır gevreği içerisine tuz ve karabiber ilave edin.
  7. 2 büyük parça halinde tavuk göğüslerini kesin ve önce süte, sonra çedar peynirine ve son olarak da mısır gevreği kırıntılarına bulayıp yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin ve tavukların üzerine zeytin yağını gezdirin.
  8. Üzerini yine yağlı kâğıt ile kapatıp fırında altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  9. Maydanoz serpin ve krema sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa