Biberiyeli Kraker

Biberiyeli Kraker

Hazır yiyeceklerden uzaklaşıp, doğal ve ev yapımı yiyecekleri tercih ettiğiniz zamanlar için mutlaka elinizin altında, gözünüzün önünde olması gereken bir tarifle sizlerleyiz. Sevdiklerinizin ve çocuklarınızın yemekten kendini alamadığını gördükçe sizi de mutlu edecek olan biberiyeli kraker tarifimiz sizin için hazırlandı.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı taze ince kıyılmış biberiye
  • Yarım tatlı Kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek su bardağı krema

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir karıştırma kabı içerisine un, rendelenmiş parmesan peyniri, biberiye, karabiber ve tuzu alın ve iyice karıştırın.
  3. Malzemeler birbirine karıştıktan sonra küçük parçalar halinde tereyağını yavaş yavaş karışıma ekleyin.
  4. Hamur bir miktar topaklanmaya başlayınca kremayı ekleyin.
  5. Hazırlamış oluğunuz hamuru tezgâha alın ve bir merdane yardımıyla 0,5-1cm arası bir kalınlıkta açın.
  6. Kraker hamurunu küçük parçalara ayırın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa