Ağzı Açık
Şanlıurfa’nın meşhur lezzeti ağzı açığı sizin için hazırladık. İç harcının lezzetiyle birleşen hamurun kıtırlığına karşı koyamayacak ve kendinizi yemekten alamayacaksınız. Bu karşı koyulmaz lezzet için sırası sizde.
Malzemeler:
Hamur Malzemeleri;
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kuru maya
- 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
- 1 su bardağı su
İç Malzemeleri;
- 250 g orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- Bir tutam maydanoz
- Yarım tatlı kaşığı karışık salça
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Hamur için hazırladığınız malzemeleri derin bir kap içerisine alın ve orta sertliğe ulaşıncaya kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
- İç harcı için maydanoz, kuru soğan ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, geri kalan iç harç malzemeleriyle karıştırın.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın ve kalın yufkalar açın.
- Her parçanın ortasına iç harcından bir kaşık koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
- Kenar kısımları içe doğru pileli şekilde katlayın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağı sürüp servis edin.
Afiyet olsun...