Ağzı Açık

SERVİS

4-5 Kişilik

HAZIRLAMA

70 Dakika

ZORLUK

Orta

Şanlıurfa’nın meşhur lezzeti ağzı açığı sizin için hazırladık. İç harcının lezzetiyle birleşen hamurun kıtırlığına karşı koyamayacak ve kendinizi yemekten alamayacaksınız. Bu karşı koyulmaz lezzet için sırası sizde.

Ağzı Açık

Malzemeler:

Hamur malzemeleri;

  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı su

İç malzemeleri;

  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1/2 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Hamur için hazırladığınız malzemeleri derin bir kap içerisine alın ve orta sertliğe ulaşıncaya kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
  4. İç harcı için maydanoz, kuru soğan ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, geri kalan iç harç malzemeleriyle karıştırın.
  5. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın ve kalın yufkalar açın.
  6. Her parçanın ortasına iç harcından bir kaşık koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
  7. Kenar kısımları içe doğru pileli şekilde katlayın.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağı sürüp servis edin.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa