Ağzı Açık

Nasıl Hazırlanır ?

Ağzı Açık

Şanlıurfa’nın meşhur lezzeti ağzı açığı sizin için hazırladık. İç harcının lezzetiyle birleşen hamurun kıtırlığına karşı koyamayacak ve kendinizi yemekten alamayacaksınız. Bu karşı koyulmaz lezzet için sırası sizde.

Malzemeler:

Hamur Malzemeleri;

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kuru maya
  • 3,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 su bardağı su

İç Malzemeleri;

  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı karışık salça
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı Söke Geleneksel Un

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 200°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Hamur için hazırladığınız malzemeleri derin bir kap içerisine alın ve orta sertliğe ulaşıncaya kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
  4. İç harcı için maydanoz, kuru soğan ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, geri kalan iç harç malzemeleriyle karıştırın.
  5. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın ve kalın yufkalar açın.
  6. Her parçanın ortasına iç harcından bir kaşık koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
  7. Kenar kısımları içe doğru pileli şekilde katlayın.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağı sürüp servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa