Yoğurt Tatlısı

Nasıl Hazırlanır ?

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler:

10-12 Kişilik – 1 saat

2 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
25 g tereyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat

Şurubu için;
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

1. Bir kapta yoğurdu çırparak krema kıvamına getirin.
2. Pudra şekerini, yumurtaları, erimiş tereyağını, karbonatı ve unu ekleyin, iyice karıştırın.
3. İçini yağladığınız 27 cm’lik bir borcamın içine dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
4. Kek tam fırından çıkmadan evvel şurubu hazırlayın. Bir tencerede su şeker ve limon suyunu karıştırın ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Kaynar haldeyken sıcak olan kekin üzerine kepçeyle dökün.
5. Tatlınız ılındıktan sonra ister baklava dilimleri şeklinde ister normal dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa