Profiterol

Profiterol

Malzemeler:

8-10 Kişilik, 2 saat

Pastacı Kreması için;
1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
2 + 1/4 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
55g tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir çimdik tuz
4 yumurtanın sarısı

Profiterol Topları için;
1 + 1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Bir tutam tuz
110 g tereyağ
5 yumurta

Hazırlanışı:

Pastacı Kreması için;
1. Sütü ocağa koyun, vanilyayı ekleyin.
2. Bir kapta nişasta, yumurta ve şekeri birbirine yedirin. Sütten çok az kabın içine ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Ocaktaki süt kaynamaya yakın sütü karışıma yavaşça bir yandan karıştırarark ekleyerek orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
4. Koyulaşınca ocaktan çekin, tereyağını ekleyin. Tereyağ içinde eriyince ayrı bir kaba alıp, streç filmle örtüp buzdolabında soğumaya alın.
5. Bu esnada profiterol toplarını hazırlıyoruz.

Profiterol Topları için;
1. Su, süt, tereyağı ve tuzu ocağa koyun
2. Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
3. 1 dakika pişirip soğumaya bırakın.
4. Soğumaya yakın bir yandan mikserle çırparak yumurtaları birer birer ekleyin.
5. Akışkan bir kıvama gelince sıkma torbası ile yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye profiterol topları şeklinde sıkın.
6. 190C˚de kabarıp kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa