Magnolya

Magnolya

Hazırlanışının kolaylığı, lezzeti ve hafif kıvamıyla son zamanların en popüler tatlılarından olan magnolyayı bir de bizim tarifimizle deneyin. Ne zaman yaparsanız yapın her seferinde meyvelerin, kremşanti ile olan mükemmel uyumunu kolayca yakalayın.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti 
  • 1 paket bisküvi 
  • 2-3 adet muz

Hazırlanışı:

  1. Un, süt, yumurta sarısı, şeker, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  2. Pişirdiğiniz muhallebinizi kaynamaya başladığında ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  3. Ilıyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
  4. Bisküvileri rondodan geçirin ve magnolya kaplarının tabanlarına paylaştırın ve üzerlerine muhallebi ekleyin.
  5. Muhallebinin üzerine bir kat daha bisküvi ekleyin.
  6. Bisküvinin üzerine dilimlenmiş muz ve son olarak muzların üzerine tekrar bisküvi ekleyin.
  7. Mognolyaları, muz dilimleri ya da diğer mevsim meyveleriyle süsleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  8. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa