Fırınınızı önceden 190°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Donut kalıbınızın içini sıvıyağ ile yağlayın (Donut kalıbınız yok ise muffin kalıplarınızı da kullanabilirsiniz).
Un, kabartma tozu, nişasta, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. İçine krema, yumurta, limon suyunu, limon rendesini ve vanilyayı tek tek ekleyip çırpın.
En son erimiş tereyağını da koyup sadece karışana kadar çırpın.
Bir sıkma torbasına koyup sıkarak veya kaşıkla harcı kalıplara paylaştırın.
Fırında 7-9 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kalıplarından özenlice çıkartın.
1/4 su bardağı toz şekeri 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesiyle blenderda çekin ve harmanlayın.
Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin. Donutların sadece bir yüzünü önce tereyağına sonra hemen akabinde limonlu şekere batırın.
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık donutlar elde edeceksiniz.
Afiyet olsun...
Tarifler
Magnolya
Un, süt, yumurta sarısı, şeker, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
1. Hamuru için; un, toz şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve yağı hamura yedirin. Suyu ekleyin ve hamu ...