İzmir Bombası

Nasıl Hazırlanır ?

İzmir Bombası

Bomba gibi bir tarifle karşınızdayız! İzmir’in en meşhur tatlılarından İzmir Bombası’nı keşfetmeye hazır olun. İçi akışkan çikolata dolgulu, dışı incecik olan bu tatlıyı bir kez denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz. Çayın veya bir bardak ılık sütün yanında her zaman olsun isteyeceksiniz.

Malzemeler:

 

  • Yarım bardak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Çikolatalı fındık kreması


Hazırlanışı:

  1. Bir kaba su, toz şeker, tuzu ekleyin ve azar azar unu ekleyerek hafifçe karıştırın.
  2. Sıvı yağ ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun
  3. Yoğurduğunuz hamuru 20 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezeleri bir merdane yardımıyla avuç içinizden biraz büyük olacak şekilde açın.
  5. İçlerine 1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyup bohça kapatır gibi kapatın ve tepsiye dizin.
  6. 200 derecede fırında 7 dakika pişirin.
  7. Dilerseniz sıcak sıcak servis edebilirsiniz

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa