Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe

Triçelinin bu halini hiç yemediniz! Yeni lezzetler peşinde koşuyorsanız bu tarifimiz tam da size göre: Ekşi ve tatlının muhteşem uyumu, ıslak keki ve sizi alıp götüren muhteşem lezzetiyle frambuazlı trileçe. En lezzetli haliyle hazırladığımız tarifimizin burada sizi beklediğini unutmayın. Eğer misafirleriniz kalabalıksa ikinci frambuazlı trileçeyi mutlaka hazırlayın çünkü bir yiyen bir daha yemek isteyecek.

Malzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket krem şanti

Sütlü sos için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g sıvı krema

Frambuaz Sosu İçin;

  • 200 g frambuaz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün ve 10 dakika 170°C’de sonrasında 150°C’de 30 dakika pişirin.
  5. Sütlü sos için; bir kap içerisinde süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp dolapta soğumaya bırakın.
  6. Fırından çıkardığınız kekinizi ılıdıktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açın.
  7. Soğuyan sütlü sosunuzu kekin üzerine dökün.
  8. 1 paket köpürtülmüş kremşantiyi hazırlamış olduğunuz kekin üzerine yayın.
  9. Frambuaz sosu için; 200 g donmuş frambuazı bir tencereye koyun ve üzerine 2 çorba kaşığı şeker ekleyin.
  10. Kısık ateşte şeker eriyip frambuazlar ısınana kadar karıştırın.
  11. Ayrı bir kase içerisinde 1 tatlı kaşığı nişastayı 4 çorba kaşığı su ile karıştırın.
  12. Kaynayan karışıma nişastalı suyu ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  13. Soğuyan frambuaz sosunu trileçenin üzerine dökün.
  14. Dolapta en az 3 saat beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa