Dondurmalı Un Helvası

Nasıl Hazırlanır ?

Dondurmalı Un Helvası

Bazen sebepsizce burnumuza kavrulmuş un kokusu gelir işte o anda kalkıp bu tarifi denemelisiniz. Kıvamı ve lezzetiyle iyi ki yapmışım diyeceğiniz bu tarif sizi ve ailenizi mutlu etmeye yetecek.

Malzemeler:

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 çay bardağı toz şeker

Helva için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Hazırlanışı:

  1. Şerbeti hazırlamak için bir tencere içerisinde su ve şekeri kaynatın.
  2. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Bir tava içerisinde tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  4. Tavanın içerisine unu ilave edin ve kavurun.
  5. Kavrulmuş olan un üzerine soğuyan şerbeti ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı suyu çekene kadar kavurun ve üzerine ceviz ekleyerek bir miktar daha karıştırın.
  7. Bir kaşık yardımı ile şekil verin ve dilerseniz üzerine antep fıstığı ekleyerek dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa