Balkabaklı Muhallebi

SERVİS

8 Kişilik

HAZIRLAMA

45 Dakika

ZORLUK

Kolay

Balkabaklı Muhallebi

Malzemeler:

Püre için;

  • 500 g bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık

Muhallebisi İçin;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su Bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket toz krem şanti

Hazırlanışı:

  1. Kabuğu soyulan ve dilimlenen kabakları tencereye alın şeker ve suyu ilave ederek püre haline gelene kadar pişirin.
  2. Pişen kabakları soğuması için bekletin ve soğuduktan sonra blender ile iyice ezerek püre haline getirin.
  3. Muhallebi için ayrı bir tencerede sırası ile süt, şeker, yumurta, vanilya ve unu ekleyerek çırpın.
  4. İyice çırptıktan sonra pişirmeye başlayın muhallebi kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  5. Muhallebi ılıdıktan sonra krema ve toz krem şantiyi ekleyerek güzelce karıştırın.
  6. Servis cuplarınızın içerisine önce balkabaklarınızı ekleyin daha sonra muhallebiyle üzerini tamamlayın.
  7. Fındıkla süsleyin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa