Bal Kabaklı Muhallebi

Nasıl Hazırlanır ?

Bal Kabaklı Muhallebi

Mevsimi geldiğinde her evde her sofrada görmeye alıştığımız bal kabağı, kimi zaman çorba, kimi zaman köfte olarak ama en çok da tatlı olarak soframızda yer alır. İştah açıcı rengi, ağızda kaybolan tadıyla bal kabağını muhallebi ile birleştirdik ve dayanılmaz lezzetine lezzet ekledik. Hadi kolları sıvayın öyle lezzetli ve hafif oldu ki biz bir daha yapmak için kollarımızı sıvadık…

Malzemeler:

Püre için;

  • 500 g bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık

Muhallebisi İçin;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su Bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket toz krem şanti

Hazırlanışı:

  1. Kabuğu soyulan ve dilimlenen kabakları tencereye alın şeker ve suyu ilave ederek püre haline gelene kadar pişirin.
  2. Pişen kabakları soğuması için bekletin ve soğuduktan sonra blender ile iyice ezerek püre haline getirin.
  3. Muhallebi için ayrı bir tencerede sırası ile süt, şeker, yumurta, vanilya ve unu ekleyerek çırpın.
  4. İyice çırptıktan sonra pişirmeye başlayın muhallebi kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  5. Muhallebi ılıdıktan sonra krema ve toz krem şantiyi ekleyerek güzelce karıştırın.
  6. Servis cuplarınızın içerisine önce balkabaklarınızı ekleyin daha sonra muhallebiyle üzerini tamamlayın.
  7. Fındıkla süsleyin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa