Pancarlı Pembe Pankek

Pancarlı Pembe Pankek

Malzemeler:

  • 1 Su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 Tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 Tatlı kaşığı tuz
  • YarımTatlı kaşığı tarçın
  • 1 Yumurta (büyük boy)
  • 2 Yemek kaşığı bal 
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
  • 1/4 Su bardağı haşlanmış pancar püresi
  • 1 Su bardağı kefir (veya ayran)

Hazırlanışı:

  1. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, ve tarçını bir kapta harmanlayın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta, bal, tereyağ, pancar püresi ve ayranı çırpın.
  3. Kuru malzemeleri ve ıslak malzemeleri bir araya getirin ve güzelce çırpın.
  4. Tavayı kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
  5. Tavanızı çok az sıvıyağ ile yağlayıp peçeteyle fazlasını alın. Isınınca kaşıkla 1/4 su bardağı kadar pankek harcından döküp fazla vakit geçmeden (1 dakika sonra) diğer tarafını çevirip pişirin. 
  6. Dilediğiniz meyve şurupları, taze meyveler ve tereyağ ile servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa