Şeftalili Turta

Nasıl Hazırlanır ?

Şeftalili Turta

Yaz neşesi, şeftali serinliği hepsi onda...

Yaz mevsiminin sulu ve tatlı meyvesiyle kokusuyla başınızı döndürecek, tadıyla sizi alıp yaz neşesine götürecek turtaya hazır mısınız ? Hadi şeftalilerinizi alın ! Akşam çayına veya öğlen atıştırmasına eşlik etmek için özel tarifi ile turta karşınızda. İster misafirleriniz için ister kendiniz için hazırlayın, her tattığınızda yaz neşesini damağınızda hissedin.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 55 g pudra şekeri
  • 150 g soğuk margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 adet şeftali

Kreması İçin;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 g margarin

Hazırlanışı:

  1. Söke Geleneksel Un, pudra şekeri, margarin ve yumurta sarısını yoğurun.
  2. Elde ettiğiniz hamurun üzerini stres filmle kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Kreması için; ocağa aldığınız tencerede süt, un, yumurta ve toz şekeri karıştırarak pişirmeye başlayın. Krema kıvamını aldıktan sonra vanilya ve margarini ekleyerek bir süre daha pişirmeye devam edin.
  4. Pişirme işleminin ardından kremayı soğumaya bırakın.
  5. Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgahınıza alın ve merdane yardımıyla açın.
  6. Yağladığınız tart kalıbına hamurunuzu yerleştirin ve bir çatal yardımıyla hamurda delikler açın.
  7. Soğumaya bıraktığınız kremayı hamurun üzerine dökün.
  8. Şeftalileri yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve kremanın üzerini tamamen kapatacak şekilde sık aralıklarla dizin.
  9. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa