Patlıcanlı Peynirli Kiş

Patlıcanlı Peynirli Kiş

Görüntüsü kadar lezzetiyle de tüm tatlar arasında kendini gösteren patlıcanlı peynirli kiş bizim tarifimizle yeniden keşfetmeye hazır mısınız? Size özel pratik tarifimizi uygulayarak patlıcanın kendine has lezzeti ile peyniri buluşturan bu keşfin keyfini sevdiklerinizle birlikte doya doya çıkarabilirsiniz.

Malzemeler:

İç Harcı için;

  • 4 adet patlıcan
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 adet çırpılmış yumurta

Hamur için;

  • 1,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2,5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı soğuk su

Üzeri için;

  • 7-10 adet kiraz domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • İsteğe göre fesleğen ve biberiye

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Patlıcanları yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin.
  3. Fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı serin ve patlıcanları tepsiye yerleştirin.
  4. Patlıcanları ısıtılmış fırında iyice yumuşayana kadar pişirin.
  5. Pişirmiş olduğunuz patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın ve limon suyu ile karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı tel süzgece alın ve sularının süzülmesi için yarım saat bekletin.
  7. Taban hamurunu hazırlamak için un ve tereyağını derin bir kasenin içine alın ve parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı görünümünü alana kadar yoğurun.
  8. Peynir ve tuzu da karışıma ilave edin ve karıştırın.
  9. Ayrı bir kap içerisinde yumurta sarısını ve suyu birlikte çırpın ve unlu karışıma ilave edip yoğurun.
  10. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.
  11. Suyu süzülen patlıcanları çatalla ezerek çırpılmış yumurta, beyaz peynir, kekik ve sarımsakla birlikte karıştırın.
  12. Dinlenmiş olan hamuru bir merdane yardımıyla ya da elinizle açarak tart kalıbına yerleştirin ve çatalla her yerinde delikler açın.
  13. Önceden ısıtılmış fırına koyun ve 20 dakika pişirin.
  14. Pişen tart hamurunu fırından alıp patlıcanlı iç malzemeyi üzerine yayın ve tekrar fırına vererek tart hamuru kızarana kadar pişirin.
  15. Kiraz domatesleri, zeytinyağı ve kekiği birlikte bir teflon tavaya alarak çok kısık ateşte, ara sıra sallayarak 30 dakika kadar pişirin.
  16. Domatesleri, sıcak tartın üzerine yerleştirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa