Çift Çikolatalı Pay

Çift Çikolatalı Pay

Malzemeler:

Tabanı İçin;

  • 2,5 Su bardağı çikolatalı kurabiye
  • 6 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)

İç Harcı İçin;

  • 5 Yumurta sarısı
  • 1,5 Su bardağı krema
  • 3 Yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1,5 Tatlı kaşığı vanilya
  • 1,5 Su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

Süslemek İçin;

  • 1+1/4 Su bardağı krema
  • 2 Yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. 23 cm’ lik bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin.
  2. Kurabiyeleri blender ile toz haline getirin. Tereyağı ile pürüzsüz olana dek karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. 5 yumurtanın sarısını hafifçe çırpıp bir kenarda bekletin.
  4. Kremayı ufak boy bir tencereye koyun, şeker ve tuzu da içine kattıktan sonra ocağa koyun.
  5. Kısık ateşte ısınınca yumurta sarılarının içine azar azar bir yandan çırparak ekleyin.
  6. Bir yandan çırpma teli ile karıştırarak hafif koyulaşmasını bekleyin. Ocaktan çekin ve çikolata parçacıklarıyla vanilyayı ekleyin. Çikolatalar sıcaklıkla eriyene kadar karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra dolaptan kalıbınızı çıkartıp içine karışımı dökün.
  7. Üzerini düzleyin ve streç filmle temas edecek şekilde örtüp buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakın.
  8. Soğuduktan sonra krema ve pudra şekerini kabarana dek çırpıp bir sıkma torbası yardımıyla payınızın üzerine dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa