Beyaz Çikolatalı Tart

Nasıl Hazırlanır ?

Beyaz Çikolatalı Tart

Altında nefis tart hamuru, üstünde damaklardan asla gitmeyen beyaz çikolatasıyla harika bir tatlı tarifimiz var sizlere. Haydi şimdiden çayları demleyin ve bu eşsiz tatlının keyfini doya doya çıkarın.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 adet yumurta sarısı

Dolgusu için;

  • 1 su bardağı beyaz çikolata
  • Yarım su bardağı krema

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 175°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un ve tereyağını robottan geçirin.
  3. Derin bir kap içerisinde karışımın üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, soğuk su, yumurta sarısı ilave ederek yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz hamuru pişirme kalıbınızın boyunda açın ve unladığınız kalıba yerleştirip çatal ile hamur üzerinde delikler açın.
  5. Fırında 35-45 dakika pişirin.
  6. Dolgusunu hazırlamak için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve krema ekleyip iyice karıştırın. 
  7. Hazırladığınız beyaz çikolatayı, soğuyan tart hamurunun içine dökün ve krema donuncaya kadar bekletin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa