Tereyağını küp küp doğrayıp unlu karışıma ekleyin. Kum kıvamına gelene kadar parmak uçlarınızla tereyağını yedirin. Suyu da ekleyerek karıştırın.
Hamur haline gelince düz bir yüzeye alın ve yoğurun.
Hamura yuvarlak şekil verin. Streç filme sarıp en az 1 saat buzdolabında soğutun.
Tart hamurunuzu dolaptan çıkardığınızda fırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Tart hamurunu kalıbınızın biraz dışına taşacak boyutta açın. Kalıbın dibine bastırın, kenarlarını kesin ve içine alüminyum folyo veya yağlı kağıt koyup, ağırlık yapması için üzerine kuru nohut koyun.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Nohutları ve folyoyu çıkartıp soğumaya bırakın.
Muzlu puding;
Süt, nişasta, şeker, tuz, yumurtalar ve tereyağını bir tencerede sürekli çırparak koyulaşana kadar kaynatın.
Ateşten alıp vanilyayı ve labneyi ekleyin. İyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Birleştirme;
Muzları dilimleyin ve bir kaba koyun. Üzerlerine limon suyunu döküp tüm muzlara yedirin.
Tart hamurunun üzerine muzların 3’te 2’sini dizin. Pudingi üzerlerine dökün ve spatula ile yayın.
2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Üzerine dilerseniz çırpılmış krema koyup, kalan muzlarla ve bademlerle süsleyin.
Afiyet olsun...
Tarifler
Pancake
1. Süt, yumurta ve tereyağı bir kasede çırpın. 2. Diğer bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. 3. İki karışımı birleştir ...