Sevgiyi Anlatmanın En Güzel Yolu: Çilekli Sufle

Nasıl Hazırlanır ?

Sevgiyi Anlatmanın En Güzel Yolu: Çilekli Sufle

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgiliyle dışarıda özel programlar yapmak ve hediyeler almak her zaman onu mutlu edecek bir plandır. Ancak kendi emeklerinizle hazırladığınız sofranın ve evde geçirilen saatlerin yerini hiçbir şey tutamaz. Bu Sevgililer Günü’nde özenle ve emek vererek yarattığınız harikaları sevgilinize sunmak istiyorsanız, menünüzün baş tacı olacak Çilekli Sufle Kek’i içine hem sevgimizi hem 50 yılı aşkın deneyimimizi katarak sizin için hazırladık. Bilirsiniz; sevginin hamurunda emek, lezzetin hamurunda Söke var.

Bu özel gün için mutluluğu artırmanın, sevgiyi paylaşmanın olmazsa olmaz unsuru çikolatasız bir tarif düşünemezdik elbette. Üzerine bir de aşkı çağrıştıran kıpkırmızı çilekler ekledik. Size de sadece bu pratik tarifin tadını çıkarmayı bıraktık. İşte Sevgililer Günü menünüzün yıldızı Çilekli Sufle Kek:

Not: Dilerseniz mevsim meyveleriyle meyve çeşidini çoğaltabilir, romantik sevgililer günü kekinizi renklendirebilirsiniz.

Malzemeler:

· 2 Yemek kaşığı Söke Geleneksel Un
· 1 Su bardağı bitter çikolata (erimiş)
· Yarım su bardağı zeytinyağı
· 2/3 Su bardağı toz şeker
· 5 Yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş ve sarısıyla beyazı ayrılmış)
· 1 Su bardağı çilek (doğranmış)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. 18-20 cm'l ik kelepçeli kalıbınızın içini yumuşamış tereyağ ile yağlayın ve tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.
3. Erimiş çikolatanın içine toz şekerin yarısını ekleyip karıştırın. Yumurta sarıları, un ve zeytinyağını ekleyip çırpma teli ile sadece karışana kadar hafifçe çırpın.
4. Büyük bir çırpma kabında yumurta beyazlarını mikserle çırpmaya başlayın. Beyazlaşınca içine kalan toz şekerini azar azar ekleyerek hızlıca çırpmaya homojen bir kıvam alana kadar devam edin.
5. Çikolatalı karışımın içine kabarmış yumurta beyazınızdan 4-5 aşamada ekleyin. Her ekleme sonrası nazikçe yumurta beyazını çikolatalı karışımınıza yedirin (Fazla çırpmamak ve nazik olmak karışımı söndürmemek için önemli).
6. Karışımınız hazır olur olmaz bekletmeden kalıbınıza dökün ve fırına verin.
7. Fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
8. Çıkarttığınızda kabarık olacak, sonrasında yavaşça sönecek, dışında kıtır hassas kırılgan bir kabuk olacak. Olması gereken kıvam bu. Ilınınca kalıptan çıkartın ve çileklerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa