Çikolatalı Pratik Sevgililer Günü Pastası

Nasıl Hazırlanır ?

Çikolatalı Pratik Sevgililer Günü Pastası

Malzemeler:

Sevgilinin elinden olan her şeyin tadı başkadır... Bu Sevgililer Günü’nde sevgilinize ellerinizle mutfakta harikalar yaratmak istiyor ancak zor ve karmaşık tarifler yüzünden çekingen davranıyor olabilirsiniz ya da daha önce una, şekere pek dokunmamış, bu yüzden hazır alternatiflere kaçıyor olabilirsiniz. Ancak biz Söke olarak sevdiğinize sevginizi kendi ellerinizle sunmanın en iyi yöntem olduğunu düşünüyoruz ve bunun en keyifli ve kolay yolunu sizlere sunuyoruz.

Hem aşkı tazelemek ve sevgiyi göstermek için saatler harcamanızı gerektirmeyen ama daha ilk çatalda yumuşak keki ve yoğun çikolata tadıyla sevgilinizle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak tarif: hem romantik hem pratik Çikolatalı Sevgililer Günü Pastası.

Çünkü siz iyi bilirsiniz, sevginin ve lezzetin hamurunda emek var ve şimdi en kolay haliyle hem emeğinizi hem de sevginizi sunmanın tam sırası.

Kek İçin;

· 1 Su bardağı Söke Geleneksel un
· 1 Su bardağı toz şeker
· Yarım su bardağı kakao
· Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
· 1 Tatlı kaşığı karbonat
· 1 tutam tuz
· 1 Yumurta (büyük boy)
· 2/3 Su bardağı yoğurt
· 1/4 Su bardağı zeytinyağı
· 2 tatlı kaşığı vanilya
· Yarım su bardağı kahve (1 yemek kaşığı çözünebilir kahve ile karışmış kaynar su: Ilınmış oda sıcaklığında)

Çikolatalı Ganaj Sosu İçin;

· 1+1/2 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
· 3/4 su bardağı krema

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. 23 cm' lik yuvarlak bir kek kalıbı veya kalpli bir teflon kalıbın her yerini biraz sıvıyağ ile yağlayın. Tabanına göre yağlı kağıt kesip yapıştırın.
3. Bir çırpma kabında un, karbonat, şeker, kabartma tozu, kakao ve tuzu harmanlayın.
4. Orta boy başka bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, vanilya ve kahveyi karıştırın.
5. İki karışımı birleştirin ve birbiriyle karışana kadar çırpın. (1 dakikayı geçmesin)
6. Kalıbınıza boşaltın.
7. Fırında yaklaşık 25-30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
8. Kek soğurken sosumuzu hazırlıyoruz.
9. Kremayı çikolata parçalarıyla birlikte ufak bir sos tavasına alın, kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
10. Pürüzsüz bir kıvam alacak.
11. Kekinizin üzerini sosla süsleyerek kalp şekerlemeler serpiştirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa