7-8 Kişilik
2 Saat
Orta
Sodanın böreklerde kullanımını belki çok duydunuz ancak poğaçada hiç denediniz mi? Sodanın poğaçada kullanıldığını herkes bilmez. Bilenler ise vazgeçemez. Çünkü; soda hem poğaçanızın daha yumuşak olmasını hem de daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
Mutfağınızda en çok kişiselleştirdiğiniz yer olan buzdolabının üzerine tatillerinizden hatıra olarak aldığınız magnetleri, kişisel özel fotoğraflarınızı koyarken bu tarife de yer vermeyi unutmayın!
1. Süt, şeker, maya ve tuzu maya eriyene dek karıştırın.
2. Yumurtanın akı (sarısını ayırın) ve diğer malzemeleri de ekleyin ve hamur oluşana dek karıştırın.
3. Kabın üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp, içine dilediğiniz malzemeyi (zeytin, peynis vb.) veya sade olarak şekillendirip fırın tepsinize yerleştirin.
5. Yarım saat daha mayalandırıp üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serperek 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...