Simit Poğaça

Nasıl Hazırlanır ?

Simit Poğaça

Malzemeler:

1 çay bardağı yogurt
50g tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Söke Geleneksel Un (aldığı kadar)

Pekmez
Su
Susam

Hazırlanışı:

1. Yoğurt, yumuşak tereyağ, yumurta, sıvı yağ, şeker, mahlep, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurarak aldığı kadar un ekleyin.
3. Biraz pekmezi sulandırın.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartarak elinizde yuvarlayın. Üzerine hafif bastırın. Önce pekmez-su karışımına, sonra susama bulayın ve fırın tepsinize yerleştirin.
5. Hamurların üstlerine bıçak ile carpı şeklinde derin çizikler atın.
6. Tüm hamura uyguladıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa