Sakallı Poğaça

SERVİS

7-8 Kişilik

HAZIRLAMA

1 Saat 30 Dakika

ZORLUK

Orta

İçinde mis gibi peyniri, bol yeşilliği ile pastanelerin gözdesi sakallı poğaçayı artık siz de evinizde yapabilirsiniz. Pastaneleri aratmayacak lezzette sakallı poğaçalar için tarifimizi birebir uygulamanız yeterli olacaktır. O zaman hadi şimdi sıra mutfakta tezgahın başına geçmekte.

Sakallı Poğaça

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı Söke Geleneksel Un

Üzerine;

  • 1 tane yumurta sarısı

İçi için;

  • Maydanoz
  • Süzme peynir ve kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Derin bir kap içerisinde su, şeker ve maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışıma sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini örtün ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan eliniz ile küçük parçalar koparın ve yuvarlayarak top şekli verin.
  5. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve her hamur parçasının üzerine yumurta sarısı sürerek 200 °C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Bir kase içerisinde süzme peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini hazırlayın.
  7. Po��açaları keserek arasına süzme peynirden koyup kapatın.
  8. Kenarlarını ince kıyılmış maydanoza veya rendelenmiş kaşar peynirine bulayıp servis edin.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa