Puf Poğaça

Puf Poğaça

Malzemeler:

4,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Bir kasede süt, su, şeker ve mayayı karıştırın ve 5 dakika bekletin.
2. Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta ve tuzu karıştırın.
3. İki karışımı birleştirin ve 2 su bardağı unu ekleyin. Yoğurmaya başlayabiliriz.
4. Sonrasında kalan 2,5 su bardağı unu kıvamı control ederek ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
5. Hamuru unlu tezgaha alın ve toparlayın, üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika kadar mayalandırın.
6. 30 dakika sonrasında üzerini açıp hamurun üzerine elinizle bastırarak hamurun gazını alın ve 50’şer gramlık parçaları koparıp yuvarların. Fırın tepsilerinize aralıklı olarak dizin ve yarım saat daha mayalanmaya bırakın.
7. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın ve yarım saat sonunda hamurlarınızın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam serperek fırına verin.
8. Üstleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa