Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça

Malzemeler:

  • 6 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı şeker
  • 2 Yumurta (orta boy)
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Su bardağı süt
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • 20 g Yaş maya

İç Harcı İçin;

  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri İçin;

  • 1 Yumurta sarısı
  • 2 Çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

  1. Bir kapta oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını, yumurtaları, sütü, suyu, mayayı ve zeytinyağını karıştırın.
  2. Tuz ve şeker ekleyin ve karıştırın.
  3. Karıştırırken unu bardak bardak ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru yuvarlayarak toparlayın, üzerini örtün ve mayalanmasını bekleyin.
  5. Hamurdan avuç içi kadar parçalar alıp elinizle bastırarak yayın. İçlerine harcınızı doldurup kapatın.
  6. Pişmemiş poğaçalarınızı tepsiye dizin ve üzerlerine hazırladığınız yumurta sarısı pekmez, zeytinyağı karışımını sürün.
  7. Soğuk fırında 20 dakika kadar bekletip 190 derece kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa