Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça

Malzemeler:

15 Adet – 50 Dakika

Hamuru için Malzemeler
3 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
Yarım su bardağı yoğurt

İç Harcı için Malzemeler
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:

1. Bir tencerede patatesleri yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyun.
2. Bir adet soğanı küp küp doğrayın ve tavada biraz sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. İçine domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
3. Haşlanmış patatesleri ekleyin ve güzelce ezerek karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi damak tadınıza göre ekleyin.
4. Bir çırpma kabında un, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu harmanlayın.
5. İçine tereyağ, sıvı yağ, yumurta beyazı ve yoğurdu ekleyin. Hamur olana dek yoğurun. Hamurdan 15 adet aynı büyüklükte bezeler çıkartın, elinizde açın ve ortalarına patatesli harç yerleştirerek kapatın.
6. 1 yumurta sarısını üzerlerine fırçayla sürüp susam veya çörekotu serpiştirin.
7. 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa