Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Poğaça

SERVİS

7-8 Kişilik

HAZIRLAMA

2 Saat 30 Dakika

ZORLUK

Orta

Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Poğaça

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4,5 su Bardağı Söke Geleneksel Un

İç malzeme için;

  • 1 kase ricotta peyniri
  • Ispanak

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir yoğurma kabı içerisine tuz, maya ve sütü ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı 5 dakika bekletin. Üzerine yumurta ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 
  4. Karışıma unu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve hamuru 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlendirdiğiniz hamuru beze haline getirin ve iki parçaya ayırın. Her parçayı bir merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açın.
  6. Açtığınız hamurun üzerine ricotta peyniri ve ıspanakları ekleyip rulo şeklinde sarın.
  7. Rulo şeklinde sardığınız hamuru birer santim aralıklar bırakarak kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir pişirme tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. Daha önceden ısıtmış olduğunuz 170°C fırında üzeri kızarıncaya ortalama 30 dakika kadar pişirin.
  9. Dilerseniz üzerine zeytin yağı sürerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Nasıl Hazırlanır ?

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa