Havuçlu Dereotlu Poğaça

Nasıl Hazırlanır ?

Havuçlu Dereotlu Poğaça

Peynirli poğaça, zeytinli poğaça, sade poğaça… Hepimiz bu poğaçaların tadını biliyoruz, sizi bilmediğiniz yerden yakalamak için hazırladığımız bu tarifimiz bizi çok mutlu etti. Havucun tadıyla dereotunun aroması birbirine çok yakıştı. Poğaça için kollarınızı sıvadığınızda bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı kullanılacak)
  • 2 adet havuç rendesi
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • İç harç için;
  • 1 su bardağı lor peynir

Üzeri için;

  • Çörekotu

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın.
  2. Geniş bir kap içerisinde sıvı yağ, yumurta, havuç rendesi, yoğurt, dereotu ve tuzu ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle düzleştirip içine peynir yerleştirip yuvarlak bir şekil verin.
  6. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş olan bir fırın tepsisi içerisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
  7. 180°C ortalama 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Mesajınız Gönderildi

Kapat Anasayfa

Mesajınız Gönderilemedi

Sistemde bir sorunla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrardan deneyiniz.

Kapat Anasayfa